Om oss

Dahlander Marking AB bildades som bolag redan på mitten av 60-talet av Sten Dahlander under bolagsnamnet Sten Dahlander AB.

Bolaget var då känt för sina kontorsmaskiner:

Laminering, inbindnings-system och dokumentförstörare och där även en märkavdelning ingick som senare skulle bli Dahlander Marking Ab.

Märkavdelningen riktade sig främst mot den textila industrin och detaljhandeln då vi erhållit generalagenturen för Avery Dennison och deras märksystem för konfektion och textil.

Produkterna var fästpistoler och dess tillbehör som då revolutionerade märkningen av textila plagg.

Märkavdelningen hade även en produktgrupp som riktade sig mot industrin.

Adress systemet Stenclabls:

Med en stencil + bläckstämpel kunde man med en utskriven stencil märka upp stora mängder fraktgods på ett snabbt och enkelt sätt.

Detta tillsammans med självhäftande packsedelskuvert och fraktsedlar med en påmonterad Stenclabl-stencil var en stor produktgrupp för bolaget.

1987 såldes namnet Sten Dahlander AB och dess avdelning innehållande kontorsmaskiner, samtidigt ändrades bolagsnamnet till Dahlander Marking AB.

Bolaget riktade sig främst mot slutkunder inom konfektion och textil industrin samt detaljhandeln.

Produktgruppen var fästpistoler och tillbehör, etiketter, prismärkare, skyltning och exponering.

2003 togs beslutet att försäljning endast skulle ske genom återförsäljare, detta har varit väldigt lyckosamt och Dahlander Marking AB är nu en mycket respekterad sammarbets partner i branschen.

Dahlander Marking AB producerar produkter i Asien och i Europa och kan erbjuda produkter av hög kvalité till bra priser.

Leveranssäkerhet på ca: 99%.

Vi är kända för våra snabba leveranser.

Huvudkontoret är placerat i Mölndal och vi är 12 anställda med lager och kontorsytor om ca 1800m2.

Bolaget omsätter ca. 40.000,000 med god lönsamhet.